"Un om de succes este acela care poate construi o fundatie solida cu caramizile pe care altii le arunca in el."

-DAVID BRINK-

Servicii Consultanta

Stim cat de importanta este consultanta in orice domeniu, mai ales cand deciziile care trebuiesc luate ne vor influenta viitorul intr-un mod sau altul. De aceea ARHITEM este aici pentru a oferi servicii de consultanta inainte de toate.

Un client multumit este acela care obtine informatiile necesare pentru a intelege pasii care trebuiesc urmati in derularea pregatirii documentatiei pentru autorizarea si etapele desfasurarii executiei lucrarii.

Inainte de achizitionarea unui teren sau unui imobil, este indicat sa ne adresam unui specialist. Aceste achizitii sunt investitii serioase si de lunga durata, de accea este indicat sa consultam un specialist pentru a lua cele mai bune si eficiente decizii.

Oferim consultanta si consiliere pentru:

 • Achizitionarea terenului pentru constructia dorita.
 • Extindere de constructii existente, intrari in legalitate, recompartimentari, schimbari de destinatii, amenajari interioare.
 • Intocmirea documentatiilor pentru obtinerea:
  1. Certificatului de Urbanism (C.U.)
  2. Avizelor solicitate prin certificatul de urbanism
  3. P.U.D. (Plan Urbanistic de Detaliu), P.U.Z. (Plan Urbanistic Zonal)
  4. Studiului de Fezabilitate (S.F.)
  5. Documentatiei pentru Avizarea Lucrarilor de Interventie (D.A.L.I.)
  6. Autorizatiei de construire D.T.A.C (Documentatie Tehnica Autorizatie de Construire)
 • Intocmirea documentatiilor tehnice pentru inceperea constructiei, P.T. (Proiect Tehnic) + D.E. (Detalii Executie)
 • Asistenta in santier la fazele determinante ale constructiei.
 • Proiecte complexe de design de interior, design de produs, amenajari interioare, amenajari peisagistice, etc.

Pe scurt, iata cateva lucruri de care trebuie sa tinem cont atunci cand facem o astfel de achizitie:

- Indici urbanistici (POT, CUT, UTR)
Achizitionarea unui teren tinand cont de indici urbanistici cum ar fi P.O.T. (Procent de Ocupare al Terenului) C.U.T. (Coeficient de Utilizare al Terenului), U.T.R. (Unitate Ueritoriala de Referinta). Aceste referinte sunt esentiale in alegerea unui teren potrivit pentru constructia unei cladiri, indiferent de tipul acesteia.

- Calitatea si aspectul terenului:
Studiul care determina calitatea terenului se numeste Studiu Geotehnic si are rolul de a reprezenta o analiza completa a terenului si a ca pacitatii acestuia de a sustine o constructie. Fiecare tip de teren este diferit de la o zona la alta (nisipos, argilos, stancos etc). Avand o idee asupra terenului ne putem face o parere in privinta fundatiilor si costurilor acestora, (cu cat terenul este mai nefavorabil, cu atat costul constructiei creste).

- Terenul existent:
Analizand cele mentionate anterior, in cazul unui teren existent este recomandata obtinerea unui Certificat de Urbanism si mai apoi realizarea Studiului Geotehnic. Este indicat ca documentatia pentru obtinerea unui Certificat de Urbanism sa fie intocmita de catre arhitect. Pentru a obtine o conditie favorabila pentru constructia unei cladiri, arhitectul va intocmi documentatia in conformitate cu legislatia in vigoare si de comun acord cu dorintele beneficiarului. Acest lucru va scuti beneficiarul de la anumite neplaceri ulterioare survenite in urma respingerii proiectului pentru nerespectarea limitarilor si legislatiilor in vigoare.

Programeaza o intalnire

pentru servicii consultanta