Centrului de Radioterapie si Oncologie din cadrul Spitalului de Urgenta Judetean Piatra Neamt reprezinta unul dintre cele mai ambitioase si placute proiecte pe care le-am realizat pana in prezent.
Urmand sa fie construit pe un domeniu public, noul spital va avea regimul de inaltime S+P+3E (subsol + sol + 3 etaje), beneficiar fiind Consiliul Judetean Neamt.
Constructia se va realiza pe un teren cu suprafata de 59.815,00 mp avand o structura din cadre din beton armat, podele din beton armat si o fundatie generala a radiatoarelor. Inchiderea exterioara va fi facuta din zidarie din aluminiu / geam dublu si zidarie din caramida, termoizolata cu vata minerala bazaltica si un sistem de fatada ventilat din piatra naturala sau fibra cimentata pe o structura metalica ascunsa care va fi prinsa direct în peretii din exteriorul zidarii si elementelor structurale ale cladirii. Peretii despartitori interiori vor fi din zidarie din caramida si undeva în placi de ghips (compartimente de toaleta etc.).
Noul Centrul de Radioterapie si Oncologie din cadrul Spitalului de Urgenta Piatra Neamt este un proiect ambitios si complex, oferind toate utilitatile si facilitatile necesare pentru aceasta institutie, la toate cerintele si standardele Uniunii Europene.
Proiectat ca o cladire unica, cladirea va beneficia de 5 nivele (subsol + parter + 3 etaje), cu o suprafata utila de 5 127,70 mp si cu un compartiment extrem de inteligent si proiectat functional.
Subsolul va beneficia de o suprafata utila de 1 299,20 mp si va avea 55 de camere si bai cu diferite utilitati, incluzand camere de tip buncar pentru radioterapie (3 astfel de camere) precum si camere medicinale, sali de tratament, dulapuri, grupuri sanitare, vestiare etc. .
Parterul (950,35 mp) si cele trei etaje (2 851,05 mp suprafata utilizabila) vor beneficia de 234 de camere si dotari cu diverse utilitati (camere de serviciu, sali de tratament, lift, sali de asteptare, sali de conferinte, grupuri sanitare etc.).
"Pièce de résistance" a proiectului este reprezentata de spatiul de relaxare si asteptare deschisa (525 mp), proiectat pe terasa circulara superioara, o gradina suspendata, care va oferi personalului si pacientilor o zona de relaxare si socializare