Proiectul de fata este un proiect des intalnit intr-un oras precum Bucuresti, unde aglomeratia urbanistica ridica reale probleme celor ce doresc sa construiasca sau sa interviuna asupra cladirilor deja existente ; tema propusa de beneficiarul nostru fiind aceea de consolidare locuinta existenta, remodelare interioara locuinta existenta si supraetajare la P+1E.

Cladirea existenta a fost o constructie din zidarie, structura verticala de rezistenta fiind din caramida plina presata cu grosimea de 25 cm, cu mortar de var. Planseul si sarpanta fiind din lemn. Constatandu-se la fata locului degradari ale imobilului ce necesita interventii imediate, s-a propus consolidarea integrala a structurii si a peretilor existenti.
La cererea beneficiarului si in conformitate cu certificatul de urbanism obtinut, au fost propuse urmatoarele interventii :

- desfacerea peretilor de zidarie intre camere la cladirea existenta;
- consolidarea peretilor si fundatiilor existente conform proiect rezistenta ;
- extinderea anumitor pereti ai cladirii existente ;
- si s-a propus supraetajarea cu un nivel peste parter, rezultand regimul de inaltime P+1E+Pod.

Noua recompartimentare a spatiului existent la parter a generat o suprafata utila de 62,25 mp, acesta fiind compus dintr-un living generos de 25,85 mp, o bucatarie de 15,40 mp, o baie, vestibul si un hol + casa scarii.
Etajarea propusa de noi a rezultat o suprafata utila de 52.55 mp compus din doua dormitoare de 14.30 si 12.10 mp, o baie, dressing, doua holuri si casa scarii.

Acest proiect a fost realizat in parteneriat cu UBERHAUSE.